Wat wij doen in ontwikkelingslanden

Changing Lives Foundation bezoekt met kleine teams ontwikkelingslanden. Deze teams houden zich bezig met medische zorg, research en training. Hierin werken we samen met lokale organisaties, zodat onze bezoeken een blijvend resultaat hebben.

Medische zorg
De medische zorg bestaat vooral uit check-ups van schoolkinderen. Alle kinderen krijgen een volledig lichamelijk onderzoek en zo nodig advies voor behandeling. De schoolleiding zorgt voor de nazorg, nadat wij weer vertrokken zijn.

Research
Onze research is het resultaat van de (geanonimiseerde) gegevens van onze check-ups. En van van wat wij zien op de scholen. Hiermee maken we een verslag onderbouwd met onze bevindingen voor de plaatselijke scholen en de moederorganisatie. Met de aanbevelingen uit dit verslag, kunnen programma’s en procedures op de scholen structureel verbeteren.

Training
De focus van onze bezoeken aan ontwikkelingslanden ligt op training van leerkrachten, gezondheidswerkers en ander middenkader. Wij trainen deze mensen om les te geven aan leerlingen en dorpsgemeenschappen. Onderwerpen zijn inhoudelijk, zoals basiskennis over gezondheid, hygiëne, en lichaams- en gebitsverzorging. Maar we trainen ook organisatorisch, zoals budgetteren, projectplannen maken en die doorvoeren in hun eigen situatie.