Speerpunten

Changing Lives Foundation richt zich op verbeteren van de gezondheid van de allerarmsten in ontwikkelingslanden. Onze belangrijkste aandachtsgebieden zijn training en drinkwater.

Training
Teams van Changing Lives trainen leerkrachten, gezondheidswerkers en andere sleutelpersonen in het les geven over gezondheid. We geven les over infecties, hoe ziektes worden overgebracht, gebitsverzorging, preventie en voeding. Daarbij oefenen we onderwijsvaardigheden, presentatietechnieken en het in de praktijk brengen van plannen.

Verder helpen we onze partnerorganisaties met plannen maken, budgetteren, projectvoorstellen maken en verslagen te maken die voldoen aan internationale standaarden.

Demonstratie van tandenpoetsinstructie aan kinderen onder toeziend oog van deelnemers aan de training.

Veilig drinkwater
Voor gezondheidszorg en hygiëne is lokaal verkrijgbaar veilig water essentieel.

Veilig drinkwater is op veel plaatsen niet beschikbaar. Het beschikbare water is vervuild, besmet of bevat giftige stoffen die in de grond zitten. De mensen hebben geleerd: hoe meer water je drinkt, hoe zieker je wordt. Daarom drinken ze veel te weinig.
Door onvoldoende te drinken raak je uitgedroogd: je krijgt hoofdpijn, je voelt je zwak en moe, je raakt snel oververhit. Je krijgt buikpijn door harde ontlasting, en pijn bij plassen door de sterk geconcentreerde urine en de blaasontstekingen die je daardoor krijgt. Uiteindelijk gaat je hele lichaam steeds slechter functioneren en gaat je weerstand tegen andere ziektes omlaag.

Vrouwen en kinderen moeten dagelijks uren lopen om water te halen

Als veilig water niet in de buurt beschikbaar is moet het water dagelijks opgehaald worden, meestal door vrouwen of kinderen, die daarmee veel tijd kwijt zijn. Die tijd kunnen ze niet besteden aan gezin, werk of school. Dit vergroot de kans dat deze mensen in hun armoede blijven vast zitten.
Ook kan je de basishygiëne niet volgen. Je gaat niet twee uur lopen om je handen te wassen voor het eten, of na het toilet. Ook dit zorgt voor extra kans op ziektes.

Daarom is Changing Lives Foundation erg actief in het sponsoren van lokale drinkwater projecten.

Hygiëne en gezondheidszorg
Changing Lives Foundation sponsort verder vooral toiletgebouwen, medicijnen, tandenborstels en noodhulp.