Geschiedenis

Changing Lives is een initiatiefvan het echtpaar Han en Corry Tan, arts en verpleegkundige. Zij besteden jaarlijks één tot twee maanden aan vrijwilligerswerk in en voor ontwikkelingslanden.

Steeds meer mensen raakten betrokken bij het vrijwilligerswerk van Han en Corry en wilden hun betrokkenheid ook laten merken met een financiële bijdrage. Han en Corry hebben voor zichzelf geen sponsoring nodig. Zij worden niet betaald voor hun werk in ontwikkelingslanden, en betalen hun kosten uit het salaris dat zij in Nederland verdienen. Wel komen ze regelmatig kleine en grote nood tegen. Situaties waarin een klein bedrag een leven kan veranderen.

Om de betrokkenheid van mensen in Nederland te koppelen aan de nood van de mensen die zij tegen komen, hebben Han en Corry Tan besloten om Stichting Changing Lives op te richten. Samen met het vrijwilligersteam van Changing Lives zorgen zij er voor dat het geld en eventuele meegegeven spullen daadwerkelijk in ontwikkelingslanden terecht komen.

Videoportret
Op 15 april 2010 is op Nederland 2 een videoportret uitgezonden van het werk van Han en Corry Tan in Bangladesh en Sri Lanka. Dit werk heeft geleid tot de oprichting van Stichting Changing Lives.

In Bangladesh en Sri Lanka, deel 1
In Bangladesh en Sri Lanka, deel 2